ООО "ЛАКИ ИНВЕСТ"

ООО "ЛАКИ ИНВЕСТ"

Главная » 2012 » Апрель » 26 » Вперше за 20 років вийшов у море український підводний човен "Запоріжжя"
14:59
Вперше за 20 років вийшов у море український підводний човен "Запоріжжя"

Сьогодні вранці підводний човен Військово-Морських Сил Збройних Сил України "Запоріжжя" відійшов від причальної стінки 13 заводу, де перебував на ремонті. Екіпаж підводного корабля приступив до першого етапу ходових випробувань, повідомили в прес-центрі ВМСУ.

Човен вперше за майже 20 років вийшов у відкрите море в надводному положенні з використанням власної силової установки. Занурюватися підводний човен не буде. У надводному стані він пройде уздовж узбережжя і встане на рейд навпроти селища Кача. Очікується, що 27 квітня "Запоріжжя" повернеться у Севастопольську бухту.

Нагадаємо, дизель-електричний підводний човен "Запоріжжя" (проект 641) був побудований в 1970 році в Ленінграді і введений до складу Північного флоту ВМФ СРСР, потім переведений в Чорноморський флот ВМФ СРСР. У 1997 році підводний човен було включено до складу Військово-Морських Сил України. Однак через незадовільну технічну готовність за останні 20 років жодного разу самостійно не виходив в море і не здійснював підводних занурень.



Просмотров: 791 | Добавил: Лаки | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]