ООО "ЛАКИ ИНВЕСТ"

ООО "ЛАКИ ИНВЕСТ"

Главная » 2012 » Февраль » 29 » Заполнение налоговой накладной при осуществлении операций по поставке услуг, измеряемых только в стоимостном выражении
14:23
Заполнение налоговой накладной при осуществлении операций по поставке услуг, измеряемых только в стоимостном выражении

   Відповідно до п. 201.1 ст. 201 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI (зі змінами та доповненнями) платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну, в якій зазначаються в окремих рядках, зокрема, опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг. 
   
    Згідно з п. 12 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 01.11.11 р. №1379, який зареєстровано у Міністерстві юстиції України 22.11.11 р. за №1333/20071 (далі — Порядок №1379) до розділу I податкової накладної вносяться дані у розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, а саме, зокрема: до графи 2 — дата виникнення податкового зобов’язання у продавця, тобто здійснення будь-якої з подій, що сталася раніше, відповідно до вимог п. 187.1 ст. 187 ПКУ; до графи 3 — номенклатура товарів/послуг продавця; до графи 4 — код товару згідно з УКТ ЗЕД. Графа 4 заповнюється у разі постачання підакцизних товарів і товарів, ввезених на митну територію України на всіх етапах постачання таких товарів/послуг; до графи 5 — одиниця виміру товарів/послуг — грн, шт., кг, м, см, м куб., см куб., л тощо; до графи 6 — кількість (об’єм, обсяг) постачання товарів/послуг. У разі якщо послуги не мають таких показників, а вимірюються лише у вартісному вираженні, у графі 6 зазначається: «послуга/проценти тощо». Враховуючи викладене, у разі постачання послуг, що вимірюються лише у вартісному виразі, у розділі І податкової накладної: у графі 3 — слід зазначити номенклатуру постачання послуг; у графі 5 — проставити «грн..», у графі 6 — зазначити «послуги».
   
 
По материалам: ДПС у Донецькій області
Просмотров: 785 | Добавил: Лаки | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]