ООО "ЛАКИ ИНВЕСТ"

ООО "ЛАКИ ИНВЕСТ"

Главная » 2012 » Июнь » 15 » Суперпобори при продажах квартир скасують
09:44
Суперпобори при продажах квартир скасують

Кабмін наказав скасувати оцінку нерухомості.

Оцінка нерухомості при її купівлі-продажу має бути скасована, заявив прем'єр Микола Азаров і додав, що відповідне доручення вже направив Фонду держмайна та Мін'юсту, які цим питанням займались.

"Питання для суспільства виявилось резонансним. Були внесені зміни в закон, і через лобіювання він пройшов усі інстанції. І в підсумку вузьке коло людей, а саме 12 контор на всю країну замість 9 тисяч отримали можливість встановлювати аномально високі ціни. Тому ФДМ сьогодні скасує цю безглуздість. І Мін'юст теж. І я вже попередив, що усі не покарані будуть покарані", - сказав прем'єр.

Як повідомлялось, з минулого тижня в Україні практично повністю були зупинені операції купівлі-продажу нерухомості та земельних ділянок через вимоги засвідчення їх нотаріусами на підставі оцінки сертифікованих оцінювачів (пізніше, про такі ж проблеми заявили і автодилери).

Справа в тому, що "сертифікат" отримали лише 40 оцінювачів з 12 фірм (багато з яких були створені саме під новий закон), тоді як на ринку раніше працювало близько 9000 оцінювачів. Все це призвело до багаторазового подорожчання послуг для населення. 
Якщо раніше оцінка квартири коштувала 400 грн, то тепер чотири тисячі.

За матеріалами: УБР/МС
Просмотров: 551 | Добавил: Лаки | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]